Múzeumok Éjszakája 2017
Írta: admin - Dátum: 2017 June 15 01:00:00

Jön! Jön! Jön! Múzeumok Éjszakája 2017!

2017. június 24. 16:00 órától 24:00 óráig.

"Az éjszaka nem alvásra való!" Ezzel a szlogennel hirdeti idei programjait a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat Szolnokon. A csütörtöki sajtótájékoztatón a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság is képviseltette magát.

A Sorkatona Múzeumban (Szolnok, Táncsics út) tartották a Múzeumok Éjszakája elénevezésű programsorozat sajtótájékoztatóját csütörtökön délelőtt. Tíz helyszínen várják a különleges kulturális élményért rajongó látogatókat Szolnokon, egyebek között a katasztrófavédelem és a polgári védelmi szövetség  "Légoltalomtól a katasztrófavédelemig" elnevezésű állandó tárlatának is megnyílnak a kapui.

A kiállítás egy valaha valóban működő, többemeletes vasúti óvóhelyen várja a látogatókat. Ez valódi időutazás, korabeli berendezések, eszközök idézik fel a rettegett háborús légicsapások időszakát, megszólalnak a szirénák, felölthető a menekülő kámzsa, gázálarc, és a látogatókra boruló sötétségben, a két és fél méteres betonfalak közé zárva, életre kel az elvarázsolt labirintus, amikor felvijjog a légi riadó... Alkalmi tárlatként II. világháborús érmek és relikviák is láthatóak a földszinti folyosón.

Idén először ingyenes buszjárat is indul, kétóránként szállítja körbe az érdeklődőket valamennyi szolnoki helyszínen. A Múzeumok Éjszakájához játék is kapcsolódik, amely során négy helyszín pecsétjeit kell összegyűjteni. A gyűjtőlapokat júliusban sorsolják ki a szervezők, húsz ajándékcsomag kerül a szerencsés nyertesekhez.

Látogatható és pecsétgyűjtő helyszínek: