2020 October 25 - 01:47:00
Navigáció
Online Statisztika
Online vendégek: 6
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 29
Legújabb tag: jbhöte

Látogatók ma: 1295
Online látogató: 6
Max. Onlinerekord: 122
Max. napi rekord: 23773
Látogatók tegnap: 13795
Látogatók a hónapban: 229829
Összes látogatók: 12190492
Eseménynaptár
<< November 2020 >>
Ke Sz Cs Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Nincs esemény

Partnerek
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

Nemzeti Civil Alapprogram

Jász-Nagykun -Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség
A regisztráció és az oldal használata teljes mértékben ingyenes.
A regisztrált tagok az alábbi előnyökben részesülnek:
Lehetőségek Látogató Tag
Hozzáférés a teljes tartalomhoz. x +
Letöltések, Feltöltések. x +
Fórum írás - olvasás. x +
Használhatod az üzenőfalat. x +
Kapcsolat a többi Taggal. x +
Hírlevél. x +
Ha probléma akad a regisztráció során vedd fel a kapcsolatot a Webmesterrel >>ITT<<
adoszam


Múzeumok Éjszakája 2020 - virtuális séta
Hírek

Múzeumok Éjszakája 2020 - virtuális séta

Az idén sajnos a világjárvány arra kényszerít mindenkit, hogy egymástól biztonságos távolságot tartva, a tömeget és a szűk zárt helyeket kerülve élje mindennapjait. Ez sajnálatosan nem kedvez a Szövetségünk által gondozott kiállítás bemutatásának sem, ami egy légoltalmi óvóhelyen kapott elhelyezést. Bár az idén is nagyon vártuk a Múzeumok Éjszakája programját, amelyre minden évben lelkesen készülünk, sajnos június 27-én nem lesz mód a személyes találkozásra látogatóinkkal. Ízelítőül készítettünk egy kisfilmet, amelyet fogadjanak szeretettel, és ha tehetik, a veszély elmúltával látogassák meg kiállításunkat, amely normál időszakban kedden és szombaton délelőtt tart nyitva, és belépődíj nélkül látogatható.

Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Virtuális séta megtekinthető: https://youtu.be/3V0i63aOKNA


Koszorúzás - Szolnok bombázására emlékeztek
Hírek

Szolnok bombázására emlékeztek

A második világháború során 1944. június 2-án kezdte meg a szövetséges haderő Szolnok bombázását. Habár a koronavírus-járvány miatt a korábbi években megszokott hivatalos koszorúzási ünnepség elmaradt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség idén szűk körben ugyan, de megemlékezett az évfordulóról ma délelőtt a vasútállomás melletti, egykori légoltalmi óvóhelynél.

A koszorúzás előtt Nagy Róbert tű. alezredes, a szövetség alelnöke idézte fel a hetvenhat évvel ezelőtti eseményeket. Beszédében kitért rá, hogy a Tisza parti városnak hányattatott sors jutott a magyar települések között is, hiszen a német megszállás alatt amerikai és brit csapatok bombázták a várost, a szovjetek benyomulásával pedig a németek támadták a megyeszékhelyet. Ezt követően a szövetség tagságából Tatár Pál szövetségi elnök, valamint Kovács Antal helyezte el az emlékezés koszorúját a Pogány Gábor Benő szobrászművész által készített emléktáblánál.

A „Frantic”, azaz „Őrjöngő” hadművelet 1944. június 2-án Szolnok – és több más magyar város – bombázásával vette kezdetét. A település vasútállomására százharminc repülőgép mért csapást, a halálos áldozatok száma megközelítette az ezerkétszáz főt.

Az eseményről készült fotók és az eredeti cikk >>IDE<< kattintva.

 

 

2020. évi közgyűlés elektronikus szavazás eredményének közzététele
Hírek

FONTOS!

2020. évi közgyűlés elektronikus szavazás eredményének közzététele!

Köszönjük a tagság fegyelmezett és eredményes közreműködését a szavazás lebonyolításában!

Jegyzőkönyv az elektronikus szavazás eredményének megállapításáról ITT!

FIGYELEM! 2020. évi közgyűlés, e-szavazás!
Hírek

FIGYELEM! 2020. évi közgyűlés, e-szavazás!

Tisztelt Tagjaink!

Tekintettel a fennálló járványügyi helyzetre Szövetségünk 2020. évi közgyűlése a hagyományos formában sajnos nem lesz megtartható. A veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről szóló 102/2020. (IV. 10.) Kormányrendelet alapján előkészítettük az elektronikus szavazás végrehajtását, amelynek során minden tagtársunk részére elektronikus formában küldjük meg az előterjesztéseket és a szavazó lapokat is, amelyeket elektronikus formában kérnénk vissza.

A szükséges tudnivalók, a szavazás menetéről szóló tájékoztató és az önkormányzati, valamint természetes személyek részére előkészített szavazólapok letölthetőek >>IDE<< kattintva.

Új tervek a polgári védelmi szövetségnél

2020. február 11.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség február hetedikén tartotta évnyitó közgyűlését, ahol az elmúlt év tevékenysége, illetve az idei feladatok jelentették a témát. Amint az kiderült, a szövetség lehetőségei jelentősen javulhatnak idén.

Az értekezlet nyitányaként Tatár Pál szövetségi elnök számolt be. Elmondta, hogy a szervezet a múlt évben is részt vett a térség kulturális rendezvényein; támogatta a megyei tűzoltók indulását a sportversenyeken, valamint a vándorkiállítását is számtalan helyszínen bemutatta. Hozzátette, hogy a szövetség együttműködést kíván kialakítani a szolnoki RepTár repülőmúzeummal, illetve szeretne bekapcsolódni a köteles polgári védelmi szervezetek felkészítésébe nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinten is.

A folytatásban Buzás Tibor tű. ezredes, a szövetség titkára pénzügyi beszámolója hangzott el, majd Juhász László tű. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese kapott szót. Kifejtette, hogy az igazgatóság fenntartásában lévő újszászi raktárbázis épületei mintegy nyolcmillió forintból újulnak meg, az ingatlanban található mélylétesítmény egyik helyiségét pedig a szövetség rendelkezésére bocsátják raktározási célokra.

Nagy Attila tű. alezredes tájékoztatásából kiderült, hogy központi forrásból tavaly logisztikai szakfelszereléshez jutottak a megyei mentőcsoportok, amelyhez a pályázatot a szövetség útján nyújtották be. Hozzátette, hogy ily módon három év alatt összesen kilencmillió forinttal sikerült segíteni az önkénteseket.

Kovács Antal a szövetség múzeumával kapcsolatban közölte, hogy a létesítményt folyamatosan karbantartják és elmondható, hogy éves szintet több ezer ember szerez tudomást a gyűjteményről.

Az értekezlet további részében felvetések, javaslatok hangzottak el a szövetség megjelenéseit illetően, amelynek eszköze egy új promóciós videó lesz, amely a múzeumról készült.

A közgyűlésről készült fotók >>IDE<< kattintva tekinthetők meg. Fotók: JNSZ MKI

Érmekkel búcsúztatták a szezont tűzoltóink

A tűzoltóverseny-szezon idei évada az október 11-13. között megrendezett Firefighter Combat Challenge (FCC) versennyel zárult az ausztriai Linzben. Magyarországról egy igen népes csapat utazott ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával, és érmekkel megrakodva tért haza. 

(tovább a "részletek"-re kettintva)

Múzeumok Éjszakája 2019

Sokan voltak kíváncsiak a légoltalmi kiállításra

Szombaton volt a Múzeumok Éjszakája, ahol a látogatók az éj leple alatt járhatták be a különböző gyűjtemények rejtelmeit. Természetesen ebből az alkalomból a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség szolnoki tárlata is megnyitotta kapuját, amelyen számos érdeklődő be is lépett.

A tárlatra szombaton késő délutántól egészen vasárnap hajnalig közel ötszázan voltak kíváncsiak, köztük egy Németországból érkezett, létesítményi tűzoltókból álló csoport is. Látnivalóból pedig akadt bőven.

A bejáratnál egy kisebb kiállítás fogadta az érdeklődőket, amely a szolnoki B. Nagy Pálról, az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmes magyar férfi párbajtőrcsapat tagjáról emlékezett meg. Ezután további érdekességek tárultak fel az egykori óvóhelyen: meg lehetett tekinteni a létesítmény gigászi, dízelüzemű áramfejlesztőjét; multimédiás eszközökön lehetett nyomon követni, hogyan terjedt a radioaktív sugárzás a csernobili és a fukusimai atomerőmű katasztrófáját követően, és önálló standdal jelentkezett a Területi Tűzmegelőzési Bizottság is. Aki kedvet érzett hozzá, gázálarcot, illetve egyenruhát is felpróbálhatott. A tárlatvezetők az óvóhely egykori rendeltetéséről, illetve különféle polgári védelmi ismeretekről és eszközökről adtak felvilágosítást.

Eközben az épület előtti területen a katasztrófavédelemé volt a főszerep, a látogatók megismerkedhettek a katasztrófavédelmi mobil laboron elhelyezett eszközökkel, a gépjárműben pedig üléspróbát is vehettek. Mindemellett Szolnokról egy gépjárműfecskendő is érkezett, azt is nagy érdeklődés övezte, főképp a gyerekek részéről.

Flórián Kupa

Záporoztak a gólok a szolnoki gyepen

Ha június, akkor futball! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság június hatodikán rendezte meg a Flórián Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornáját. A lebonyolításhoz a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség is hozzájárult.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. által biztosított pálya sok lövést, védést, becsúszó szerelést látott már az évek során, a katasztrófavédelem megyei munkatársai pedig szintén nem finomkodtak egymással szemben, ha labdaszerzésről vagy gólhelyzetbe kerülésről volt szó.

Összesen hét csapat – köztük a vízügyi hatóság és a kéményseprő-ipari szerv megyei ellátási csoportjának válogatott gárdája – nézett farkasszemet egymással, és harcolt meg minden egyes labdáért. A kemény, férfias küzdelem egyben sportszerű is volt, tekintve, hogy senki sem sérült meg.

Az idei Flórián Kupát a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte, megelőzve a második tiszafüredi és a harmadik helyen végző szolnoki csapatot. A torna legjobb játékosa Dajka Mihály, a gólkirály pedig Varga Zoltán lett Tiszafüredről, a legjobb kapus díját pedig a mezőtúri Török Imre érdemelte ki.

Az eseményről képek >>IDE<< kattintva.

Futóverseny 2019

Jól szerepeltek a szolnoki tűzoltók Kecskeméten

Május huszonhatodikán egy családi nap keretében rendezték meg Kecskeméten a 9. Mercedes-Benz Gyár Futóversenyt. „A szolnoki tűzoltók” csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával, a helyi létesítményi tűzoltók meghívására vett részt az eseményen, ahol igen szép eredményt ért el.

Az egység az ötször öt kilométeres váltófutás kategóriában indult. Eredetileg Szabó Lajos tű. őrnagy, Muzslai László tű. főtörzszászlós, Gyöngyi Ferenc tű. törzszászlós, Ónodi Zoltán tű. őrmester és Rácz Gergő tű. őrmester alkotta volna a kvintettet, ám az élet közbeszólt, így Szabó Lajos távollétében Muzslai Lászlóra hárult a feladat, hogy a saját maga öt kilométere mellett hiányzó társa távját is lefussa.

Ez a változás azonban kevés volt ahhoz, hogy a szolnoki tűzoltókat kizökkentse a formából, akik a nyolcvanhárom csapatból az előkelő tizenkettedik helyen fejezték be a versenyt. A kiélezett küzdelemre jellemző volt, hogy a tizenegyedik egység utolsó tagja mindössze tizenhat másodperccel hamarabb ért célba, mint a szolnokiaké.

Képek az eseményről >>ide<< kattintva.

Közgyűlés 2019 - beszámoló

Közgyűlést tartott a megyei polgári védelmi szövetség

Május huszonkettedikén tartotta meg közgyűlését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség Szolnokon, ahol elismerésben részesültek a szövetség munkáját segítők is.

Az ülés elején Tatár Pál, a szövetség elnöke beszélt a tavalyi év feladatairól. Kiemelte, hogy 2018-ban több mint ezer ember látogatta meg a vasútállomás szomszédságában megtekinthető „A légoltalomtól a katasztrófavédelemig” című kiállítást, amelyet tavaly is bővítettek. Kiemelte, hogy a szövetség tárgyidőszakban támogatta a kirendeltségi és megyei ifjúsági versenyek megrendezését, a Tisza Mentőcsoport eszközparkjának fejlesztését, és a járási önkéntes mentőcsoportok újraminősítését is, amelyen összesen százötvenkét embert vett részt, Nem csak az önkénteseket, hanem a tűzoltósport-versenyen résztvevőket is több rendezvényen támogatták az elmúlt évben, valamint két félautomata defibrillátor készüléket szereztek be és adtak át a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. Tatár Pál hozzátette, hogy tavaly a Múzeumok Éjszakáján, a Kulturális Örökség Napján, valamint a Város Napján is részt vett a szövetség, amelynek – múzeumon kívüli – kiállításait közel tízezren látták. Hozzátette, hogy ezek az alkalmak idén sem maradnak ki az eseménynaptárból

Az ülés további részében Buzás Tibor tű. ezredes, a szövetség titkára röviden ismertette az egyszerűsített mérlegbeszámolóban és a közhasznúsági jelentésben foglaltakat, majd elismerések átadására került sor azok részére, akik a szövetség munkáját segítik.

Ebből az alkalomból vehetett át ajándékot Szabó Tamás; Timpfelné Kálmán Ilona, Nagy Attila tű. alezredes és Németh Ádám tű. főtörzsőrmester.

Képek a közgyűlésről:

>>JNSZMKI - Közgyűlést tartott a megyei polgári védelmi szövetség<<

TFA verseny 2019 - eredmények

Halmozták az érmeket a megyei tűzoltók Ausztriában

Ebben az évben május tizennyolcadikán rendezték meg a Toughest Firefighter Alive (TFA) versenyt az ausztriai Siegendorfban. A megyei tűzoltók már hagyományosnak mondható évadnyitó versenyén nyolc országból százhuszonnyolc induló – köztük világbajnokságot megjárt tűzoltó – harcolt az ellenfelekkel, az elemekkel és természetesen a stopperrel.

Tovvábi információ a "Részletek"-re kattintva.

Jász-Nagykun...
Felhasználónév

JelszóÚj jelszó

admin 18 Hete
lklemann 35 Hete
berjo 131 Hete
kovas53 174 Hete
juhasz02 178 Hete
jbhöte 198 Hete
tbuzas 333 Hete
fazekasoti 363 Hete
Tukarcsne 419 Hete
senki75 440 Hete

Vendég 6 Ma 0 tagunk volt itt.

(Összes tagunk 0%-a)
Legtöbb: 6
Dátum: 2011.03.27
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2017-05-22 14:29
Hogyan találom meg a tagok listáját??, Köszi

2011-07-24 20:45
A szolnoki MÁV óvóhely kiállítás látogatható még?

2011-03-28 19:53
Szívesen fogadok régi PV kiadványokat, katalógusokra, lesejtezett védőeszközöket. Elsősorban gázálarcok gyűjtésével foglalkozom, de emellett pv-vel kapcsolatos dolgok is érdekelnek. A weboldalam:[url

2011-01-08 14:24
Teszt! Morning