2022 October 02 - 12:40:11
Navigáció
Szülinaposaink...
Október
10.19 kovacsant (41)
kovacsant

19. Október 1980
Online Statisztika
Online vendégek: 9
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 29
Legújabb tag: jbhöte

Látogatók ma: 13737
Online látogató: 8
Max. Onlinerekord: 122
Max. napi rekord: 42177
Látogatók tegnap: 28977
Látogatók a hónapban: 42714
Összes látogatók: 24868485
Eseménynaptár
<< Október 2022 >>
Ke Sz Cs Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Nincs esemény

Partnerek
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

Nemzeti Civil Alapprogram

Jász-Nagykun -Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség
A regisztráció és az oldal használata teljes mértékben ingyenes.
A regisztrált tagok az alábbi előnyökben részesülnek:
Lehetőségek Látogató Tag
Hozzáférés a teljes tartalomhoz. x +
Letöltések, Feltöltések. x +
Fórum írás - olvasás. x +
Használhatod az üzenőfalat. x +
Kapcsolat a többi Taggal. x +
Hírlevél. x +
Ha probléma akad a regisztráció során vedd fel a kapcsolatot a Webmesterrel >>ITT<<
adoszam


Múzeumok Éjszakája 2019

Sokan voltak kíváncsiak a légoltalmi kiállításra

Szombaton volt a Múzeumok Éjszakája, ahol a látogatók az éj leple alatt járhatták be a különböző gyűjtemények rejtelmeit. Természetesen ebből az alkalomból a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség szolnoki tárlata is megnyitotta kapuját, amelyen számos érdeklődő be is lépett.

A tárlatra szombaton késő délutántól egészen vasárnap hajnalig közel ötszázan voltak kíváncsiak, köztük egy Németországból érkezett, létesítményi tűzoltókból álló csoport is. Látnivalóból pedig akadt bőven.

A bejáratnál egy kisebb kiállítás fogadta az érdeklődőket, amely a szolnoki B. Nagy Pálról, az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmes magyar férfi párbajtőrcsapat tagjáról emlékezett meg. Ezután további érdekességek tárultak fel az egykori óvóhelyen: meg lehetett tekinteni a létesítmény gigászi, dízelüzemű áramfejlesztőjét; multimédiás eszközökön lehetett nyomon követni, hogyan terjedt a radioaktív sugárzás a csernobili és a fukusimai atomerőmű katasztrófáját követően, és önálló standdal jelentkezett a Területi Tűzmegelőzési Bizottság is. Aki kedvet érzett hozzá, gázálarcot, illetve egyenruhát is felpróbálhatott. A tárlatvezetők az óvóhely egykori rendeltetéséről, illetve különféle polgári védelmi ismeretekről és eszközökről adtak felvilágosítást.

Eközben az épület előtti területen a katasztrófavédelemé volt a főszerep, a látogatók megismerkedhettek a katasztrófavédelmi mobil laboron elhelyezett eszközökkel, a gépjárműben pedig üléspróbát is vehettek. Mindemellett Szolnokról egy gépjárműfecskendő is érkezett, azt is nagy érdeklődés övezte, főképp a gyerekek részéről.

Flórián Kupa

Záporoztak a gólok a szolnoki gyepen

Ha június, akkor futball! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság június hatodikán rendezte meg a Flórián Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornáját. A lebonyolításhoz a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség is hozzájárult.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. által biztosított pálya sok lövést, védést, becsúszó szerelést látott már az évek során, a katasztrófavédelem megyei munkatársai pedig szintén nem finomkodtak egymással szemben, ha labdaszerzésről vagy gólhelyzetbe kerülésről volt szó.

Összesen hét csapat – köztük a vízügyi hatóság és a kéményseprő-ipari szerv megyei ellátási csoportjának válogatott gárdája – nézett farkasszemet egymással, és harcolt meg minden egyes labdáért. A kemény, férfias küzdelem egyben sportszerű is volt, tekintve, hogy senki sem sérült meg.

Az idei Flórián Kupát a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte, megelőzve a második tiszafüredi és a harmadik helyen végző szolnoki csapatot. A torna legjobb játékosa Dajka Mihály, a gólkirály pedig Varga Zoltán lett Tiszafüredről, a legjobb kapus díját pedig a mezőtúri Török Imre érdemelte ki.

Az eseményről képek >>IDE<< kattintva.

Futóverseny 2019

Jól szerepeltek a szolnoki tűzoltók Kecskeméten

Május huszonhatodikán egy családi nap keretében rendezték meg Kecskeméten a 9. Mercedes-Benz Gyár Futóversenyt. „A szolnoki tűzoltók” csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával, a helyi létesítményi tűzoltók meghívására vett részt az eseményen, ahol igen szép eredményt ért el.

Az egység az ötször öt kilométeres váltófutás kategóriában indult. Eredetileg Szabó Lajos tű. őrnagy, Muzslai László tű. főtörzszászlós, Gyöngyi Ferenc tű. törzszászlós, Ónodi Zoltán tű. őrmester és Rácz Gergő tű. őrmester alkotta volna a kvintettet, ám az élet közbeszólt, így Szabó Lajos távollétében Muzslai Lászlóra hárult a feladat, hogy a saját maga öt kilométere mellett hiányzó társa távját is lefussa.

Ez a változás azonban kevés volt ahhoz, hogy a szolnoki tűzoltókat kizökkentse a formából, akik a nyolcvanhárom csapatból az előkelő tizenkettedik helyen fejezték be a versenyt. A kiélezett küzdelemre jellemző volt, hogy a tizenegyedik egység utolsó tagja mindössze tizenhat másodperccel hamarabb ért célba, mint a szolnokiaké.

Képek az eseményről >>ide<< kattintva.

Közgyűlés 2019 - beszámoló

Közgyűlést tartott a megyei polgári védelmi szövetség

Május huszonkettedikén tartotta meg közgyűlését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség Szolnokon, ahol elismerésben részesültek a szövetség munkáját segítők is.

Az ülés elején Tatár Pál, a szövetség elnöke beszélt a tavalyi év feladatairól. Kiemelte, hogy 2018-ban több mint ezer ember látogatta meg a vasútállomás szomszédságában megtekinthető „A légoltalomtól a katasztrófavédelemig” című kiállítást, amelyet tavaly is bővítettek. Kiemelte, hogy a szövetség tárgyidőszakban támogatta a kirendeltségi és megyei ifjúsági versenyek megrendezését, a Tisza Mentőcsoport eszközparkjának fejlesztését, és a járási önkéntes mentőcsoportok újraminősítését is, amelyen összesen százötvenkét embert vett részt, Nem csak az önkénteseket, hanem a tűzoltósport-versenyen résztvevőket is több rendezvényen támogatták az elmúlt évben, valamint két félautomata defibrillátor készüléket szereztek be és adtak át a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. Tatár Pál hozzátette, hogy tavaly a Múzeumok Éjszakáján, a Kulturális Örökség Napján, valamint a Város Napján is részt vett a szövetség, amelynek – múzeumon kívüli – kiállításait közel tízezren látták. Hozzátette, hogy ezek az alkalmak idén sem maradnak ki az eseménynaptárból

Az ülés további részében Buzás Tibor tű. ezredes, a szövetség titkára röviden ismertette az egyszerűsített mérlegbeszámolóban és a közhasznúsági jelentésben foglaltakat, majd elismerések átadására került sor azok részére, akik a szövetség munkáját segítik.

Ebből az alkalomból vehetett át ajándékot Szabó Tamás; Timpfelné Kálmán Ilona, Nagy Attila tű. alezredes és Németh Ádám tű. főtörzsőrmester.

Képek a közgyűlésről:

>>JNSZMKI - Közgyűlést tartott a megyei polgári védelmi szövetség<<

TFA verseny 2019 - eredmények

Halmozták az érmeket a megyei tűzoltók Ausztriában

Ebben az évben május tizennyolcadikán rendezték meg a Toughest Firefighter Alive (TFA) versenyt az ausztriai Siegendorfban. A megyei tűzoltók már hagyományosnak mondható évadnyitó versenyén nyolc országból százhuszonnyolc induló – köztük világbajnokságot megjárt tűzoltó – harcolt az ellenfelekkel, az elemekkel és természetesen a stopperrel.

Tovvábi információ a "Részletek"-re kattintva.

Közgyűlés 2019

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség vezetősége tisztelettel meghívja Önt 2019. május 22-én, szerdán 13.00 órai kezdettel megrendezendő közgyűlésére!

Helye: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tanácsterme

(Szolnok, József Attila u. 14. III. emelet, balra)

Meghívó letölthető >>ide<< kattintva!

Meghatalmazások:

>>magánszemély<<

>>önkormányzat<<

Napirendekhez tartozó dokumentumok:

>>1. napirendhez: Elnöki beszámoló<<

>>2. napirendhez: FB tájékoztató<<

>>3. napirendhez: Mérlegbeszámoló és közhasznúsági jelentés<<

Életmentő készülék a szolnoki parancsnokságon
Hírek

Manapság egyre elterjedtebb gyakorlat, hogy a nagy forgalmú közintézményekben defibrillátort állítanak készenlétbe arra az esetre, ha valaki szívproblémái miatt rosszul lenne. Az intézmények köre a megyében tovább bővült a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal....

Múzeumok éjszakája 2018 - Titkok az óvóhely mélyén

Hiába monumentális méretű, mégis szinte észrevétlenül bújik meg a szolnoki vasútállomás központjában az egykori légoltalmi óvóhely. A két és fél méter vastag vasbeton falak megannyi érdekességet rejtenek. Ezek tárultak fel június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján.

Előterjesztések - 2018 Közgyűlés
Hírek

ÚJ LETÖLTHETŐ ELŐTERJESZTÉSEK A KÖZGYŰLÉS NAPIRENDI PONTJAIHOZ!

A közgyűlés első három napirendjével kapcsolatos előterjesztések letölthetők

>>IDE<<

kattintva!

(.zip csomagban)

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2018. JÚNIUS 23. SZOMBAT

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2018. JÚNIUS 23. SZOMBAT

Gyűjteményünk 2012 őszén költözött jelenlegi helyére, 2013-ban vettünk részt először a Múzeumok Éjszakáján.

A tapasztalatok alapján évről-évre finomítjuk tevékenységünket

Ezen a napon minden teremben egy tárlatvezető várja a látogatókat, így nem kell csoportokra várni, belépés után a látogató folyamatosan haladhat teremről teremre. Mindenütt jól felkészült tárlatvezető várja, aki segít eligazodni a látottakon. Visszatérő látogatóink is láthatnak néhány új dolgot, illetve tapasztalhatják, amatőrségünk ellenére próbálunk egyre szakszerűbben kiállítani, meglévő anyagainkat látványosabban igyekszünk bemutatni.

Most is lehetőség lesz eszközök kipróbálására – kézzel, illetve lábbal tekerhető szellőztető berendezések, gázálarcok, menekülő kámzsa, egyenruhák, sapkák felpróbálása és ezekben történő fénykép készítése.

Délután 16 órakor megnyílnak a kiállításnak otthont adó óvóhely kapui. Ez elsősorban a legfiatalabbak miatt van, őket az épület mellett „tűzoltási feladat” várja. A szolnoki tűzoltók közreműködésével, egy puttonyfecskendő segítségével épület makett „tüzét” olthatják el. Ez a feladat általában tetszik a kisebb gyerekeknek, de a fantáziájukat is megmozgatja. A „tűz” akkor alszik ki, ha az épületen lévő lyukat megcélozva sikerül a mögötte lévő vödröt vízzel megtölteni.

Az egyik egészen apró – néhány éves - „tűzoltó”, megértve a feladatot, egyszerűen fogta a fecskendőt és határozott mozdulattal beledugta a lyukba!

Kicsik és nagyok is próbálkozhatnak kirakós játékkal, a mindennapokat is érintő „egyszerű” kérdések megválaszolásával.

A belépéskor kapott „Menetlevél” segít abban, hogy az épület minden helyiségét megtekintsék. Az egyes helyiségekben régi bélyegzőkkel igazoljuk a megjelenést.

Különleges élménynek szánjuk a légiriadó átélését, melynek érdekében igyekszünk mindent úgy beállítani, ahogyan ez éles helyzetben történt volna. Az áramszolgáltatás megszűnése, majd az 50-es évek elején készült – sok munkával rendbe hozott – diesel motor által meghajtott aggregátor által történő pótlása is ezt a célt szolgálja. A légiriadó alatt fel lehet próbálni a légzésvédő eszközöket.

Az elmúlt idők eszközei mellett ezen az éjszakán a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével összehasonlíthatja a látogató a múlt eszközeit a napjainkban rendelkezésre állókkal. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor a kijáratnál várja a kedves látogatót. Az épület elhagyása előtt a hőkamerával, illetve a gyors vegyi anyag meghatározással ismerkedhetnek meg.

Ezen az éjszakán az egyébként szokásos látnivalókon túl, felnőtt látogatóinknak is próbálunk különlegességekkel kedveskedni: ebben az évben a Francia Idegenlégió egyenruháiból, ékítményeiből, kitüntetéseiből láthatnak a bejárat után közvetlenül egy mini tárlatot Komlós Zoltán magán gyűjtő anyagából.

Az idegenlégió történetéről bővebben:

https://qubit.hu/2018/02/18/lenezett-hordabol-elit-alakulat-a-francia-idegenlegio-valoban-legendas-tortenete

muzeum-2017-1

muzeum-2017-2

muzeum-2017-3

Közgyűlés 2018

A Jász- Nagykun Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség vezetősége tisztelettel meghívja Önt 2018. május 28-án, hétfőn 13.00 órai kezdettel megrendezendő közgyűlésére!

Helye: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tanácsterme

(Szolnok, József Attila u. 14. III. emelet, balra)

A közgyűléssel kapcsolatos anyagok folyamatosan feltöltésre kerülnek

Meghívó letölthető >>ide<< kattintva!

Jász-Nagykun...
Felhasználónév

JelszóÚj jelszó

admin 4 Hete
lklemann 136 Hete
berjo 232 Hete
kovas53 275 Hete
juhasz02 279 Hete
jbhöte 299 Hete
tbuzas 434 Hete
fazekasoti 465 Hete
Tukarcsne 520 Hete
senki75 541 Hete

Vendég 8 Ma 0 tagunk volt itt.

(Összes tagunk 0%-a)
Legtöbb: 6
Dátum: 2011.03.27
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2017-05-22 14:29
Hogyan találom meg a tagok listáját??, Köszi

2011-07-24 20:45
A szolnoki MÁV óvóhely kiállítás látogatható még?

2011-03-28 19:53
Szívesen fogadok régi PV kiadványokat, katalógusokra, lesejtezett védőeszközöket. Elsősorban gázálarcok gyűjtésével foglalkozom, de emellett pv-vel kapcsolatos dolgok is érdekelnek. A weboldalam:[url

2011-01-08 14:24
Teszt! Morning