2022 August 10 - 08:34:10
Navigáció
Szülinaposaink...
Augusztus
8.28 senki75 (46)
senki75

28. Augusztus 1975
Online Statisztika
Online vendégek: 19
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 29
Legújabb tag: jbhöte

Látogatók ma: 10090
Online látogató: 19
Max. Onlinerekord: 122
Max. napi rekord: 42177
Látogatók tegnap: 31472
Látogatók a hónapban: 319152
Összes látogatók: 23389661
Eseménynaptár
<< Augusztus 2022 >>
Ke Sz Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincs esemény

Partnerek
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

Nemzeti Civil Alapprogram

Jász-Nagykun -Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség
A regisztráció és az oldal használata teljes mértékben ingyenes.
A regisztrált tagok az alábbi előnyökben részesülnek:
Lehetőségek Látogató Tag
Hozzáférés a teljes tartalomhoz. x +
Letöltések, Feltöltések. x +
Fórum írás - olvasás. x +
Használhatod az üzenőfalat. x +
Kapcsolat a többi Taggal. x +
Hírlevél. x +
Ha probléma akad a regisztráció során vedd fel a kapcsolatot a Webmesterrel >>ITT<<
adoszam


Letöltések

Friss letöltések

Közhasznú mérle...
Lakossági tájék...
Készülj fel!
Szervezeti isme...

Legjobb 5 letöltés

Szervezeti isme... [1312]
Készülj fel! [1278]
Lakossági tájék... [1268]
Közhasznú mérle... [992]
KÖZGYŰLÉS 2022 - EREDMÉNYEK
Hírek

Tisztelt Tagság!Tájékoztatjuk Önöket, hogy a JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség 2022. évi közgyűlése eredményesen lezajlott.


A tisztújítás eredményeként az új vezetőség:


Elnök: Tatár Pál

Alelnök: Nagy Róbert

Titkár: Buzás Tibor

Felügyelőbizottság elnöke: Sipos Csaba

Felügyelőbizottsági tag: Horti Brigitta

Felügyelőbizottsági tag: Klemann László


A közgyűlés jegyzőkönyve letölthető INNEN.


Köszönjük a részvételt!

 

A JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség Elnöksége

KÖZGYŰLÉS 2022
Hírek

A Jász- Nagykun Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség vezetősége tisztelettel meghívja Önt 2022. május 30-án, hétfőn 13.00 órai kezdettel megrendezendő közgyűlésére!

Helye: VOKE Csomóponti Művelődési Központ – 5000 Szolnok, Jubileum tér 1/a. földszinti tanácsterme

Tervezett napirend:

  1. Beszámoló jelentés a 2021. évben végzett munkáról, a 2022. év legfontosabb célkitűzései
  2. Felügyelő bizottság tájékoztatója
  3. Mérlegbeszámoló és közhasznúsági jelentés elfogadása
  4. Elnökség megválasztása
  5. Felügyelőbizottság megválasztása
  6. Egyéb tájékoztatók

Határozatképtelenség esetén a vezetőség azonos helyszínnel és napirenddel újabb közgyűlést hív össze 2022. május 30-án 14.00 órára. A megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

Tisztelettel kérem polgármester, illetve magánszemély tagjainkat, hogy elfoglaltságuk esetén szavazati joggal is rendelkező megbízott jelenlétéről gondoskodni szíveskedjenek, mivel a határozatképesség biztosítása jelen esetben, a tisztújítás és a rövid OBH beadási határidők miatt nagyon fontos! (A meghatalmazás minták weblapunkról letölthetőek.)

Kérem tagjainkat, hogy lehetőség szerint mindenki jöjjön el! Viiszajelzést a részvételről az info@jnyzmpvsz.hu e-mail címre kérünk 2022.05.26-án 12.00 óráig!

Előterjesztések letöltése: ITT

Tájékoztatás közgyűlési elektronikus döntéshozatal eredményéről!
Hírek

Tisztelt Tagjaink!


Tekintettel a fennálló járványügyi helyzetre Szövetségünk 2020. évi közgyűlése a hagyományos formában nem volt megtartható, ezért a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet alapján alapján elektronikus szavazással történt a döntéshozatal.


Tájékoztatom, hogy az elektronikus szavazás eredményes volt, az eredményt megállapító döntés letölthető INNEN!


Köszönöm a tagság fegyelmezett és eredményes közreműködését a szavazás lebonyolításában!

Tisztelettel:

Tatár Pál nyá. pv. alezredes

JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség

Elnök

A JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség 2021. évi közgyűlése: elektronikus szavazás!!!
Hírek

Tisztelt Tagtársunk!

 

Tekintettel a fennálló járványügyi helyzetre Szövetségünk 2021. évi közgyűlése a hagyományos formában sajnos nem lesz megtartható. A veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet alapján előkészítettük az elektronikus szavazás végrehajtását, amelynek során minden tagtársunk részére elektronikus formában tesszük elérhetővé az előterjesztéseket és a szavazó lapokat is, amelyeket elektronikus formában kérnénk vissza e-mail címünkre (info@jnszmpvsz.hu) a tájékoztató levélben foglaltak szerint legkésőbb 2021. június 03-ig, de munkánk elősegítése érdekében lehetőleg 2021. május 27-ig!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK ERRE A SZÖVEGRE KATTINTVA!

Kérem szíves együttműködésüket, hogy ebben a különleges helyzetben is zökkenőmentesen  működhessen ez a közel 20 éve alakult és azóta is tevékeny civil szervezetünk!

Tisztelettel:

Tatár Pál nyá. pv. alezredes

JNSZ Megyei Polgári Védelmi Szövetség

Elnök

Múzeumok Éjszakája 2020 - virtuális séta
Hírek

Múzeumok Éjszakája 2020 - virtuális séta

Az idén sajnos a világjárvány arra kényszerít mindenkit, hogy egymástól biztonságos távolságot tartva, a tömeget és a szűk zárt helyeket kerülve élje mindennapjait. Ez sajnálatosan nem kedvez a Szövetségünk által gondozott kiállítás bemutatásának sem, ami egy légoltalmi óvóhelyen kapott elhelyezést. Bár az idén is nagyon vártuk a Múzeumok Éjszakája programját, amelyre minden évben lelkesen készülünk, sajnos június 27-én nem lesz mód a személyes találkozásra látogatóinkkal. Ízelítőül készítettünk egy kisfilmet, amelyet fogadjanak szeretettel, és ha tehetik, a veszély elmúltával látogassák meg kiállításunkat, amely normál időszakban kedden és szombaton délelőtt tart nyitva, és belépődíj nélkül látogatható.

Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Virtuális séta megtekinthető: https://youtu.be/3V0i63aOKNA


Koszorúzás - Szolnok bombázására emlékeztek
Hírek

Szolnok bombázására emlékeztek

A második világháború során 1944. június 2-án kezdte meg a szövetséges haderő Szolnok bombázását. Habár a koronavírus-járvány miatt a korábbi években megszokott hivatalos koszorúzási ünnepség elmaradt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség idén szűk körben ugyan, de megemlékezett az évfordulóról ma délelőtt a vasútállomás melletti, egykori légoltalmi óvóhelynél.

A koszorúzás előtt Nagy Róbert tű. alezredes, a szövetség alelnöke idézte fel a hetvenhat évvel ezelőtti eseményeket. Beszédében kitért rá, hogy a Tisza parti városnak hányattatott sors jutott a magyar települések között is, hiszen a német megszállás alatt amerikai és brit csapatok bombázták a várost, a szovjetek benyomulásával pedig a németek támadták a megyeszékhelyet. Ezt követően a szövetség tagságából Tatár Pál szövetségi elnök, valamint Kovács Antal helyezte el az emlékezés koszorúját a Pogány Gábor Benő szobrászművész által készített emléktáblánál.

A „Frantic”, azaz „Őrjöngő” hadművelet 1944. június 2-án Szolnok – és több más magyar város – bombázásával vette kezdetét. A település vasútállomására százharminc repülőgép mért csapást, a halálos áldozatok száma megközelítette az ezerkétszáz főt.

Az eseményről készült fotók és az eredeti cikk >>IDE<< kattintva.

 

 

2020. évi közgyűlés elektronikus szavazás eredményének közzététele
Hírek

FONTOS!

2020. évi közgyűlés elektronikus szavazás eredményének közzététele!

Köszönjük a tagság fegyelmezett és eredményes közreműködését a szavazás lebonyolításában!

Jegyzőkönyv az elektronikus szavazás eredményének megállapításáról ITT!

FIGYELEM! 2020. évi közgyűlés, e-szavazás!
Hírek

FIGYELEM! 2020. évi közgyűlés, e-szavazás!

Tisztelt Tagjaink!

Tekintettel a fennálló járványügyi helyzetre Szövetségünk 2020. évi közgyűlése a hagyományos formában sajnos nem lesz megtartható. A veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről szóló 102/2020. (IV. 10.) Kormányrendelet alapján előkészítettük az elektronikus szavazás végrehajtását, amelynek során minden tagtársunk részére elektronikus formában küldjük meg az előterjesztéseket és a szavazó lapokat is, amelyeket elektronikus formában kérnénk vissza.

A szükséges tudnivalók, a szavazás menetéről szóló tájékoztató és az önkormányzati, valamint természetes személyek részére előkészített szavazólapok letölthetőek >>IDE<< kattintva.

Új tervek a polgári védelmi szövetségnél

2020. február 11.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség február hetedikén tartotta évnyitó közgyűlését, ahol az elmúlt év tevékenysége, illetve az idei feladatok jelentették a témát. Amint az kiderült, a szövetség lehetőségei jelentősen javulhatnak idén.

Az értekezlet nyitányaként Tatár Pál szövetségi elnök számolt be. Elmondta, hogy a szervezet a múlt évben is részt vett a térség kulturális rendezvényein; támogatta a megyei tűzoltók indulását a sportversenyeken, valamint a vándorkiállítását is számtalan helyszínen bemutatta. Hozzátette, hogy a szövetség együttműködést kíván kialakítani a szolnoki RepTár repülőmúzeummal, illetve szeretne bekapcsolódni a köteles polgári védelmi szervezetek felkészítésébe nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinten is.

A folytatásban Buzás Tibor tű. ezredes, a szövetség titkára pénzügyi beszámolója hangzott el, majd Juhász László tű. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese kapott szót. Kifejtette, hogy az igazgatóság fenntartásában lévő újszászi raktárbázis épületei mintegy nyolcmillió forintból újulnak meg, az ingatlanban található mélylétesítmény egyik helyiségét pedig a szövetség rendelkezésére bocsátják raktározási célokra.

Nagy Attila tű. alezredes tájékoztatásából kiderült, hogy központi forrásból tavaly logisztikai szakfelszereléshez jutottak a megyei mentőcsoportok, amelyhez a pályázatot a szövetség útján nyújtották be. Hozzátette, hogy ily módon három év alatt összesen kilencmillió forinttal sikerült segíteni az önkénteseket.

Kovács Antal a szövetség múzeumával kapcsolatban közölte, hogy a létesítményt folyamatosan karbantartják és elmondható, hogy éves szintet több ezer ember szerez tudomást a gyűjteményről.

Az értekezlet további részében felvetések, javaslatok hangzottak el a szövetség megjelenéseit illetően, amelynek eszköze egy új promóciós videó lesz, amely a múzeumról készült.

A közgyűlésről készült fotók >>IDE<< kattintva tekinthetők meg. Fotók: JNSZ MKI

Érmekkel búcsúztatták a szezont tűzoltóink

A tűzoltóverseny-szezon idei évada az október 11-13. között megrendezett Firefighter Combat Challenge (FCC) versennyel zárult az ausztriai Linzben. Magyarországról egy igen népes csapat utazott ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával, és érmekkel megrakodva tért haza. 

(tovább a "részletek"-re kettintva)

Múzeumok Éjszakája 2019

Sokan voltak kíváncsiak a légoltalmi kiállításra

Szombaton volt a Múzeumok Éjszakája, ahol a látogatók az éj leple alatt járhatták be a különböző gyűjtemények rejtelmeit. Természetesen ebből az alkalomból a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség szolnoki tárlata is megnyitotta kapuját, amelyen számos érdeklődő be is lépett.

A tárlatra szombaton késő délutántól egészen vasárnap hajnalig közel ötszázan voltak kíváncsiak, köztük egy Németországból érkezett, létesítményi tűzoltókból álló csoport is. Látnivalóból pedig akadt bőven.

A bejáratnál egy kisebb kiállítás fogadta az érdeklődőket, amely a szolnoki B. Nagy Pálról, az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmes magyar férfi párbajtőrcsapat tagjáról emlékezett meg. Ezután további érdekességek tárultak fel az egykori óvóhelyen: meg lehetett tekinteni a létesítmény gigászi, dízelüzemű áramfejlesztőjét; multimédiás eszközökön lehetett nyomon követni, hogyan terjedt a radioaktív sugárzás a csernobili és a fukusimai atomerőmű katasztrófáját követően, és önálló standdal jelentkezett a Területi Tűzmegelőzési Bizottság is. Aki kedvet érzett hozzá, gázálarcot, illetve egyenruhát is felpróbálhatott. A tárlatvezetők az óvóhely egykori rendeltetéséről, illetve különféle polgári védelmi ismeretekről és eszközökről adtak felvilágosítást.

Eközben az épület előtti területen a katasztrófavédelemé volt a főszerep, a látogatók megismerkedhettek a katasztrófavédelmi mobil laboron elhelyezett eszközökkel, a gépjárműben pedig üléspróbát is vehettek. Mindemellett Szolnokról egy gépjárműfecskendő is érkezett, azt is nagy érdeklődés övezte, főképp a gyerekek részéről.

Időjárás
Nincs friss adat
RSS Híreink
Hírek Cikkek Letöltések Web Linkek Fórum
Ez a honlap az NCA (Nemzeti Civil Alapprogram) támogatásával jött létre!

Keresők
www.pafi.hu

www Jnszmpvsz
Jász-Nagykun...
Felhasználónév

JelszóÚj jelszó

admin 9 Hete
lklemann 128 Hete
berjo 224 Hete
kovas53 267 Hete
juhasz02 272 Hete
jbhöte 292 Hete
tbuzas 427 Hete
fazekasoti 457 Hete
Tukarcsne 513 Hete
senki75 533 Hete

Vendég 20 Ma 0 tagunk volt itt.

(Összes tagunk 0%-a)
Legtöbb: 6
Dátum: 2011.03.27
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2017-05-22 14:29
Hogyan találom meg a tagok listáját??, Köszi

2011-07-24 20:45
A szolnoki MÁV óvóhely kiállítás látogatható még?

2011-03-28 19:53
Szívesen fogadok régi PV kiadványokat, katalógusokra, lesejtezett védőeszközöket. Elsősorban gázálarcok gyűjtésével foglalkozom, de emellett pv-vel kapcsolatos dolgok is érdekelnek. A weboldalam:[url

2011-01-08 14:24
Teszt! Morning